Ο κ.Σωκρατης Νικας στο «Κυριακατικο αρχονταρικι»

Το «Κυριακατικο αρχονταρικι» είναι η νέα δραστηριότητα της ενορίας μας.  Κάθε δεύτερη Κυριακή στις 10.15 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία σύζυγοι και γονείς συναντώνται στο Αρχονταρίκι του Ναου μας με στόχο την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, τη διδασκαλία του ενός κυρίως από τα λάθη και τις παραλείψεις του άλλου, αλλά και το μοίρασμα του οράματος για μια ζωντανή ενορία σε καιρούς αφιλίας.

Ειδικευμένοι ομιλητές – Ιερείς, πανεπιστημιακοί καθηγητές, ψυχολόγοι, συγγραφείς, σύμβουλοι οικογένειας, κοινωνικοί λειτουργοί – με μεγάλη προθυμία, αγάπη και ενθουσιασμό προσφέρουν γνώση, χρόνο και εμπειρία.

Στα πλαισια , λοιπον, αυτης της ποιμαντικης διακονίας μας χθες Κυριακη 11 Νοεμβρίου καλεσμενος στο «Κυριακατικο αρχονταρικι » ηταν ο γνωστός Θεολόγος και Πρωην Σχολικος Συμβουλος κ.Σωκρατης Νίκας.Το θεμα της συζητησης ηταν : Θ.Λειτουργια: Απο την ιστορια στο παρόν και στο μέλλον.

Αφου πρωτα ο κ.Νικας   εκανε μια συντομη ιστορικη  αναδρομη στην εξελιξη της Θ.λειτουργιας, ακολουθως εθεσε καποια βασικα ερωτηματα που απασχολουν τον συγχρονο ανθρωπο σχετικα με την συμμετοχη μας στη Θ.Ευχαριστια. Ακολουθησε μια πολυ εποικοδομητικη συζητηση. Οι εν Χριστω αδελφοι της Εκκλησιαστικης μας Κοινοτητος συμμετειχαν με πολυ ενδιαφερον στη συζητηση εκφραζοντας τις αποριες τους και τους προβληματιμους τους. 

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: