Απο την προσκυνηματικη εκδρομή μας στην Ιερα Μονή των Αγ.Αυγουστίνου-Αγ.Σεραφείμ του Σαρωφ και στην Ιερα Μονή Βαρνακοβας

IMG_4678 (Medium)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε η Εκκλησιαστικη μας Κοινοτητα στην Ιερα Μονη των Αγιων Αυγουστίνου -Σεραφειμ του Σαρωφ στο Τρίκορφο Δωρίδας, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο καμπαναριό με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες, και στην Ιερα Μονη Παναγιας της Βαρνακοβας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Είχαμε πραγματικά μια ευκαιρία να αλλάξουμε περιβάλλον, να γνωρίσουμε τόπους και χώρους ιστορικούς, να διασκεδάσουμε πολιτισμένα και ευχάριστα.  Το μεσημέρι  απολαύσαμε το φαγητό μας  στη πανέμορφη Ποτιδανεια  ενω το απόγευμα πήραμε το δρόμο για το ιστορικο Μοναστηρι της Παναγιας της Βαρνακοβας.

Παραθετουμε καποια ιστορικα σοιχεια και εικονες απο το ιερο προσκυνημα

Ο Ιερος Ναος της Ι.Μ.Αγ.Αυγουστινου-Σεραφειμ Σαρωφ

Το Καθολικό (όπως ονομάζεται στα Μοναστήρια ο κεντρικός Ιερός Ναός) της Μονής είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος και στον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ.Ο ρυθμός του Καθολικού είναι σταυροειδής μετά τρούλου.Το χειροποίητο ξυλόγλυπτο τέμπλο έχει φιλοτεχνηθεί στην Αγιάσο της Μυτιλήνης. Έχει παραστάσεις από τους βίους των Αγίων που εικονίζονται και παραστάσεις από την Παλαιά Διαθήκη.Στο Ιερό Βήμα σύμφωνα με την μοναστηριακή Παράδοση η Αγία Τράπεζα σκεπάζεται από ξυλόγλυπτο Κιβώριο που το κουβούκλιό του στηρίζουν τέσσερις άγγελοι σε στάση δέησης.Στο Ιερό Βήμα υπάρχουν τρεις Αγίες Τράπεζες. Η κεντρική είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αυγουστίνο και Σεραφείμ και οι άλλες δυο στον Άγιο Νικόλαο και στην Αγία του Θεού Σοφία.Οι αγιογραφημένες εικόνες του τέμπλου και του υπολοίπου Ι. Ναού είναι έργα των πατέρων της Μονής μας. Η τεχνοτροπία τους αντλεί στοιχεία από τη μεταβυζαντινή παραδοσιακή αγιογραφία σε συνδυασμό με την ρώσικη τεχνοτροπία.Το εντυπωσιακό μαρμάρινο δάπεδο του Καθολικού παρουσιάζει σε διαφορετική κλίμακα, στοιχεία από το σχέδιο του δαπέδου του Καθολικού της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

 

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: