Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Εξω Αγυιά

IMG_7104 (Large)

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην Εξω Αγυιά η μεγάλη Δεσποτική εορτή του Σωτήρος Χριστού.Το βραδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου, μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, τελέστηκε Ιερα Αγρυπνια απο τον π.Ιωάννη Νικόπουλο, ο οποίος και εκηρυξε το Θ.Λόγο.Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευλογήθηκαν  (κατά το έθιμο) οι πρώτοι καρποί των σταφυλιών της φετινής σοδειάς.

IMG_7085 (Large)

Ευχή 

εις μετάληψιν σταφυλής της 6ης Αυγούστου

Ευλόγησον, Κύριε, τον καρπόν τούτον της αμπέλου τον νέον, ον δια της του αέρος ευκρασίας, και των σταγόνων της βροχής, και της των καιρών γαλήνης εις ταύτην την ωριμωτάτην στάσιν ελθείν ευδοκήσας, ινα η εν ημίν τοις εξ αυτού του γεννήματος της αμπέλου μεταλαμβάνουσιν, εις ευφροσύνην, και τοις προσενέγκασι δώρον, εις εξιλασμόν αμαρτιών, δια του ιερού και αγίου Σώματος και Αίματος του Χριστού σου’ μεθ’ ού ευλογητός ει συν τω παναγίω, και αγαθώ, και ζωοποιώ σου πνεύματι, νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 

Ευλόγησε, Κύριε, αυτόν το νέο καρπό του αμπελιού, για τον οποίο ευδόκησες να έρθει σ’ αυτή την ωριμότατη  μορφή,με την ευνοϊκή πνοή του αέρα, με τις σταγόνες της βροχής και με τη γαλήνη των καιρικών φαινομένων, προκειμένου να είναι για εμάς που μεταλαμβάνουμε απ’ αυτό το γέννημα του αμπελιού αφορμή ευφροσύνης και για αυτούς που το προσέφεραν ως δώρο να είναι για την εξιλέωση των αμαρτιών τους, μέσω του ιερού και αγίου Σώματος και του τιμίου Αίματος του Χριστού Σου,μαζί με τον Οποίο δοξάζεσαι και με το πανάγιο, αγαθό και ζωοποιό Σου Πνεύμα, τώρα και πάντοτε και στους απέραντους αιώνες. Αμήν.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: