Ο κ.Μανώλης Μέντης Κοινωνικός Λειτουργός, στο «Αρχονταρίκι» μας

ΜΕΝΤΗΣ

Μπορεί η οικονομική κρίση να παίρνει όλο και πιο μεγαλύτερες διαστασεις, μπορεί οι συζητήσεις -συνήθως απαισιόδοξες- να παίρνουν και να δίνουν, αλλά το θέμα είναι οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης και η σκληρή πραγματικότητα να μη μας πάρουν από κάτω. Μια νεα σταση ζωής, η ανθρωπια,  η αλληλεγγύη, η αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων ειναι η απάντηση στο μοντέλο ζωής που ειχαμε υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια.

Η κρίση μπορεί να αποτελέσει και  ειναι μια ευκαιρία για να επαναπροσδιοριστούν οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες και αξίες και να αναζητηθούν νέοι τρόποι συλλογικής ζωής και δράσης, που θα βασίζονται στην εμπιστοσύνη, τη φιλία, την αλληλοβοήθεια, την αγάπη,  τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη.

Μεσα σ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης-συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 23-11-2014 στο «Κυριακάτικο Αρχονταρίκι» μας. Καλεσμένος ηταν ο κ.Μανώλης Μέντης Κοινωνικός Λειτουργός. Ο κ.Μέντης Εντυπωσίασε, με τη στάση του απέναντι στα πράγματα…. με τον συγκροτημένο λόγο του δηλαδή την συγκροτημένη σκέψη του. Η αμεσότητα, η οξυδέρκεια, η ζεστασιά και η απλότητα του  κατέδειξαν ενα άνθρωπο με ιδιαιτερες ευαισθησίες….

Ο κ.Μανώλης Μέντης ειναι Κοινωνικός Λειτουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.Υπήρξε επι πολλά ετη συνεργατης του ΣΟΨΥ. Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που διεξήχθη από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα από το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας,  η εργασία του κου Μέντη με τίτλο: « Κοινωνική υποστήριξη σε οικογένειες φροντιστές με ψυχωτικό μέλος – Η αναγκαιότητα δικτύωσης σε Συλλόγους για τη Ψυχική Υγεία» έλαβε το πρώτο βραβείο ελεύθερης ανακοίνωσης.Ειναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο ενεργητικό του εχει πολλά αρθρα, ερευνες και  ομιλίες για μείζονα κοινωνικά θέματα.

 

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: