Επι τοις ονομαστηρίοις

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ 2 2015

Την Τρίτη το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες ετελέσθη με την συμμετοχη 130 περιπου πιστών Ιερά Αγρυπνία επι τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.Μεσα στο καταχείμωνο, οι πιστοί αψηφώντας την χαμηλή θερμοκρασία, απο ενωρις κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και ζεσταναν με την παρουσία τους και την προσευχητικη τους διάθεση την κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο χαμηλός φωτισμός των κεριών και των καντηλιών, καθως και ο ηχος απο τις βυζαντινές ψαλμωδίες των Ιεροψαλτών: κ.κ.Αναστασίου Αρνιακού, Γεωργίου Βαφειάδη, Στεφανου Δρίτσου, Ελευθερίου Πολυκρέτη και Ιωαννη Ελευθεριαδη.

Ο π.Ιωάννης «λειτούργησε» με ιεροπρέπεια και κατάνυξη. Στο κήρυγμα του ο π.Ιωάννης αναφέρθηκε στον απόηχο της μεγάλης Εορτής των Θεοφανείων καθώς και στο κήρυγμα μετανοίας του Ιωάννου του Προδρόμου.

Η  ονομαστική εορτή του π.Ιωάννη , υπήρξε μια επι πλεον ευκαιρία για να διαδηλώσει ο Λαός  της Αγυιάς  τα αισθήματα αγάπης, τιμής, και ευγνομωσύνης που τρέφουν προς το πρόσωπό του.

Ακολούθησε τράπεζα αγάπης και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική στο Αρχονταρίκι του Ναού μας. Οι εκλεκτοί μουσικοι μας κ.Νικος Κατσώλης – πιάνο, Γεωργιος Μπαλαρούτσος – ακορντεόν και Τασία Κατσώλη – τραγούδι εδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εκτελώντας με συγκλονιστικό τρόπο ενα πλουσιο ελληνικο παραδοσιακό πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ολοι οι παρευρισκόμενοι εν Χριστώ αδελφοί με χαρά, κέφι και ενθουσιασμό.

Ο π.Ιωάννης ακολουθως δέχθηκε ευχές και δώρα απο τα μέλη της Εκκλησιαστικής μας Κοινότητος. Ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους για την αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπό του.  Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι κι εκείνος έχει ανάγκη από τις προσευχές του ποιμνίου του για να επιτελέσει το δύσκολο   έργο που του εχει αναθέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Χρυσόστομος .

Αξίζει να σημειωθεί οτι ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο π.Ιωάννης δεχθηκε τηλεφωνικώς τις ευχές  και τις ευλογίες του Σεπτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Χρυσοστόμου.

Ευχόμεθα, ετη πολλά και ευλογημένα στον αγαπητό μας πατέρα Ιωάννη. Ευχή ολων ειναι οπως με την αρωγή και τις ευχές του Επισκόπου μας κ.κ.Χρυσοστόμου, με τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου Ιωακείμ, η νεοσύστατη Ενορία μας να στεριώσει, να δυναμώσει και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της  ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: