Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος τίμησε τον Εφημέριο μας π.Ιωάννη Νικόπουλο με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου – Αξιος!

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ1

Την  Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία των Β Χαιρετισμών στον Νέο Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς.Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μας εστίασε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως Μητρός του Κυρίου και παραμυθίας των ανθρώπων.Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε την ίδρυση της Ενορίας Αγίου Ιωακείμ έξω Αγυιάς και επέδωσε το διοριστήριο στον πρώτο Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμολογιώτατον π. Ιωάννη Νικόπουλο ως και τα διοριστήρια στους πρώτους Επιτρόπους της νεοσύστατης ενορίας.

 Ευχαρίστησε και επήνεσε τον π. Ιωάννη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ως και όλους τους Ενορίτες για τον θερμουγό ζήλο τους, με τον οποίο εργάζονται για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Νοτενών. Η ίδρυση αυτής της Ενορίας και η ανοικοδόμηση του Ναού είναι από τα πρώτα μελήματα του Σεβασμιωτάτου, από τότε που κατεστάθη ως Μητροπολίτης Πατρών, ώστε να τιμάται ο Όσιος και στην πόλη των Πατρών.

Πριν την Απόλυση της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο της Ενορίας μας π. Ιωάννη Νικόπουλο, ο οποίος εργάζεται με συνέπεια και ζήλο εδω και μια δεκαετία για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωακείμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Νοτενών.   Ο π. Ιωάννης ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, αλλά και τον ευσεβή Λαό του Θεού ο οποίος συμπαραστέκεται στο έργο της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.

Ο π.Ιωάννης με τη βοήθεια των συνεργατών του και όλων των ενοριτών έχει καταστήσει τον Ναό του Αγίου Ιωακείμ  σημείο αναφοράς για την ζωή των κατοίκων της Εξω Αγυιάς. Όλοι οι Αγυιωτες, αναφώνησαν το «Άξιος» για τον π. Ιωάννη, ενώ η Ακολουθία των Χαιρετισμών μεταδόθηκε  από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Λύχνος» της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο π.Ιωάννης Νικόπουλος γεννήθηκε το 1958 στην Πατρα.Μετα την περάτωση των γυμνασιακών του σπουδών υπηρέτησε ως Εφεδρος Αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό.

Ακολούθως ενεγράφη στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου, από την οποία απεφοίτησε το ετος 1990 με τον βαθμό «αριστα».Τις μεταπτυχιακές του σπουδές,  συνέχισε στην ιδια ως ανω Σχολή στην εδρα της Πατρολογίας υπο την καθοδήγηση του καθηγητού Σεβασμιωτάτου Επισκόπου κ. Αθανασίου Γιέβτιτς. Το θέμα της μεταπτυχιακής του εργασίας ηταν: «Η εποχή του Ιουστινιανού κατά τα κείμενα του Κυρίλλου Σκυθοπολίτη». Το δε θέμα της διδακτορικής του διατριβής είναι : «Ο Αυτοκράτωρ Ιουστινιανός ως Θεολόγος».

Απο το 1993 εως και το 1997 εργάσθηκε ιεραποστολικώς  για τον επανευαγγελισμό των ομοδόξων Σέρβων  αδελφών μας. Διετέλεσε αρχηγός των κατασκηνώσεων Ψαθοπύργου,  οπου εφιλοξενήθησαν εκατοντάδες ορφανά παιδιά του πολέμου  από την Δημοκρατία τη Σερβική, καθώς και Διευθυντής  του Σερβικού Δημοτικού Σχολείου «Δωσίθεος  Ομπράντοβιτς» κατά τη σχολική περίοδο 1995-1996.

Στις 21 Δεκεμβρίου 1997 χειροτονήθηκε Διάκονος και  στις  8 Φεβρουαρίου 1998 Πρεσβύτερος από τον τότε  Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Νικόδημο Βαλληνδρά.

Εκτοτε και μέχρι τον Μάρτιο του 2011 υπηρετέτησε ως εφημέριος στον Ιερο Ναό Αγ.Κων/νου και Ελένης Αγυιάς Πατρων. Απο τον Απρίλιο του 2011 και μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Εφημέριος του Νέου Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς.

Αρθρογράφησε σε εφημεριδες και περιοδικά των Πατρών  και του Βελιγραδίου. Το 1996-1998 εξέδωσε και διηύθυνε το περιοδικό ορθόδοξης  μαρτυρίας «Αγία Σοφία», ενώ από το ετος 2005 ειναι  εκδότης και Διευθυντής του ενοριακού περιοδικού  ορθόδοξης κατήχησης «Μαθητεία».

Για μια δεκαετία υπήρξε βασικός ομιλητης των «Εσπερινών Συνάξεων» του Αγ.Κωνσταντίνου Αγυιάς και συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού «Λύχνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Σήμερα ειναι Πρόεδρος της Ερανικής Επιτροπής ανεγέρσεως του Νέου Ενοριακού Ιερού Ναού Οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Αγ.Ιωακείμ» και Εφημέριος του Ιερού ΝαούΑγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Εφη Αποστόλου και  πατερας δυο παιδιών.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: