ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ decoupage

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2015

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή 26 Μαίου τα μαθήματα διακοσμητικών τεχνικών στην Ενορία μας απο την Θεολόγο, Αγιογράφο και Ζωγραφο κ.Αναστασία Κασιάδη.Μετα την προσευχή, το λόγο πήρε ο Εφημέριος της Ενορίας μας Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Νικόπουλος, Θεολόγος, ο οποίος αφου καλοσώρισε τα μέλη της Εκκλησιαστικής μας Κοινότητος, ετόνισε τη μεγάλη σημασία της δημιουργικότητος και της τέχνης στην ζωή μας.

Ακολούθως η κ.Κασιάδη αναφέρθηκε στις τεχνικές Decoupage με  χαρτοπετσέτα και επιζωγραφική, Decoupage με ανακυκλώσιμα υλικά, που μας βοηθούν να φτιάχνουμε τα πάντα με τα χέρια μας, υπέροχα και μοναδικά έργα τέχνης για το σπίτι μας  και χειροποίητα δώρα για τους φίλους μας. Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση.

Decoupage  από το Γαλλικό «decouper» = «κόβω». H διακοσμητική τεχνική που χρησιμοποιεί χάρτινα μοτίβα για να αλλάξει την όψη αντικειμένων από ξύλο, χαρτί, γυαλί, πέτρα, πηλό, μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες. Στην πραγματικότητα και στις επαγγελματικές εφαρμογές της φυσικά, αφού πρόκειται για μια πραγματική τέχνη γνωστή από τον 18ο αιώνα, το decoupage συνδυάζει το κολλάζ  με την ζωγραφική και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για έναν ερασιτέχνη να ξεχωρίσει που …σταματά το χαρτί και αρχίζει το χρώμα. Όμως όπως ακριβώς με την ζωγραφική, τα ψηφιδωτά, το κολλάζ και κάθε είδους τεχνική που αφορά χειροτεχνίες και κατασκευές, δεν είναι αναγκαίο να είστε επαγγελματίας ή να γνωρίζετε σε όλο το βάθος τις λεπτομέρειες κάθε διαδικασίας για φτιάξετε πολύ όμορφα αντικείμενα για το σπίτι σας, οι βασικές  οδηγίες, διάθεση και λίγη φαντασία είναι υπεραρκετά.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: