Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ » ΙΠΠΟΚΑΜΗΛΟΣ»

ΙΠΠΟΚΑΜΗΛΟΣ 2015

Το Σάββατο 23 Μαίου το Κατηχητικό μας Σχολείο, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Χρυσοστόμου, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ζωολογικό Πάρκο «Ιπποκάμηλος» (Σαγέικα Αχαΐας), οπου υπάρχει ζωολογικός κήπος με πάνω από 100 είδη πουλιών και ζώων και  χώρος για ιππασία . Οι μαθητές είδαν από κοντά  σπάνια ζώα και πουλιά όπως: λάμα, άσπρο παγόνι, καμήλες, καγκουρώ, μαιμουδες, ελάφια, ακανθοχοιρους, κοάτι, ρακούν, κ.ά. Ύστερα επισκέφτηκαν τους στάβλους με τα άλογα και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για αυτά. Πολλά παιδια ασχοληθηκαν με την ιππασία.

Τέλος, στον πολυχώρο  της Ιπποκαμήλου,  υπήρχαν και φουσκωτά παιχνίδια και οι μαθητές διασκέδασαν μεχρι τις πρώτες απογευματινές ωρες. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, συνολικά συμμετείχαν 52 άτομα, οι γονείς, τα παιδιά, ο π.Ιωάννης, οι Κατηχήτριες κ.Ελένη Κουτσουμπέλα, Αρετή Τσιαμάκη και κ.Γεωργία Βαρβαρέσου και ο Γυμναστής  μας κ.Ανδρέας Βαρβαρέσος. Στόχος, ήταν να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική εκδρομή από πλευράς ψυχαγωγίας των παιδιών και ταυτόχρονα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

 ΙΠΠΟΚΑΜΗΛΟΣ – Πάρκο Αναψυχής & Ψυχαγωγίας

Το πάρκο ‘ΙΠΠΟΚΑΜΗΛΟΣ’ βρίσκεται μόλις 35km από την πόλη της Πάτρας στην περιοχή Σαγέικων Αχαΐας. Εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση 100 στρεμμάτων, η οποία αποτελεί ιδανική τοποθεσία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του πάρκου, συνδυάζοντας την επίπεδη έκταση για ιππασία και το γειτονικό δάσος 500 στρεμμάτων, για μια πιο περιπετειώδη απόδραση με άλογο & βόλτες με καμήλες. Διαθέτουμε κατάστημα πλήρως εξοπλισμένο με είδη ιππασίας, ενώ οι υπερσύγχρονοι στάβλοι ευρωπαϊκών προδιαγραφών μάς επιτρέπουν να φιλοξενήσουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Αναλαμβάνουμε εκδηλώσεις γάμου, βάπτισης, πάρτι γενεθλίων, εκδρομές οικολογικών περιβαλλοντολογικών ομάδων και σχολικών τάξεων. Ο πολυχώρος διαθέτει ζωολογικό κήπο που φιλοξενεί περισσότερο από 100 είδη πτηνών και ζώων, σε 80 αρίστων προδιαγραφών κλουβιά, τεχνητή λίμνη, εστιατόριο, snack bar και 3 πισίνες συνολικής επιφάνειας 700 τμ. Ο παιδότοπος περιλαμβάνει 4 μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια, καθώς επίσης κούνιες, τσουλήθρες, τραμπολίνο, κλόουν και προσφέρει ατελείωτες ώρες χαράς στους μικρούς και χαλάρωσης στους μεγάλους. Διαθέτει προς ενοικιάσεις ζώα για γυρίσματα ταινιών και για διάφορα είδη εκδηλώσεων.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: