ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ-Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Προκοπιος Κορδας

Με ξεχωριστή λαμπρότητα την Πέμπτη 2 Ιουλίου και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν στην Ενορία μας  οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Ιωακείμ του Νέου Ασκητή. Πλήθος λαού από την Ενορία μας  και από τη γύρω περιοχή  κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα  το Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν τον Αχαιό Αγιο , να απευθύνουν την προσευχή τους, να εναποθέσουν την ελπίδα τους, και να αναζωογονισουν την πιστη τους.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε στον κατάμεστο Ιερό Ναό, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός  Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου από τους Ιερείς: Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μήλα, Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Καγιαβά, Πρεσβύτερο Ελευθέριο Αναστασόπουλο, Πρεσβύτερο Ιωάννη Δημητρόπουλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος μέσα απο τις γραφικές  διαδρομες της Ενορίας μας, πλαισιωμένη απο την Μπαντα της Δημοτικής Μουσικής, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και το πληθος του ευσεβους λαου της Αγυιάς. Ακολουθησε δεξίωση στο αρχονταρικι του Ναου μεσα σε ενα κλίμα χαράς, φιλοξενίας και αγάπης.

Νωρίς το πρωί της  κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η  Θεία Λειτουργία, προεξαρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επιοσκόπου Κερνίτσης κ.κ.Χρυσάνθου.Το απογευμα τελεστηκε ο Εσπερινος και η Ιερα Παρακληση μετα Θ.Κηρύγματος υπο του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Προκοπίου Κόρδα. Ακολούθησε δεξίωση στο Ἁρχονταρίκι» του Ναού μας, οπου ο π.Προκόπιος ανταποκρινόμενος στο ενδιαφέρον των μελών της εκκλησιαστικής μας Κοινότητος, απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής. Εξαιρετικό ενδιαφέρον προκάλεσε ο εποικοδομητικός διαλογος που ακολούθησε.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: