ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΚΕΙΜ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ

ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ1 2015

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του  Αγίου και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος  Φανουρίου στον Νέο Ενοριακό Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς. Το απόγευμα ετελέσθη ο Εσπερινός της Εορτής μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Οι ευσεβείς κυρίες της Ενορίας μας από νωρίς το απόγευμα προσκόμισαν τις χειροποιητες φανουρόπιτες στην εκκλησία, δειγμα ικεσίας και ευγνομωσύνης στον Αγιο Φανουριο, για την φανέρωση του στην ζωή τους.  

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε Ιερα Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου με τη συμμετοχή παρα πολλών ενοριτών, ενω εψαλλαν η κ.Αναστασία Καλλιμάνη και Ελένη Κουτσουμπέλα τη συνοδεία γυναικείου χορού.

Στην Ομιλία του ο π.Ιωάννης τόσο το απόγευμα στον Εσπερινό οσο και στην Θ.Λειτουργία αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανεύρεσης της εικόνος του Αγίου καθώς και στη σημασία που μπορεί να εχει ο Αγιος για την φανέρωση της Αλήθειας στη ζωή μας και την σωτηρία της ψυχής μας.

Τέλος μετα τη Θ.Λειτουργία πραγματοποιήθηκε μικρη δεξίωση στο αρχονταρίκι του Ναού μας οπου μια επιτροπή εκρινε τις τρεις καλλιτερες φανουρόπιτες. Αξίζει να σημειωθεί οτι η επιλλογή αυτή δεν ηταν ευκολη υπόθεση, αφου ολες σχεδός οι φανουρόπιτες ησαν ευγευστες και καλλιτεχνικά διακοσμημένες, ολες ισάξιες!!!. Χρονια πολλά και του χρόνου!

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: