Η Εκκλησία σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία – Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Εξω Αγυιά η λειτουργία του Ενοριακού Κινηματογράφου

ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η  δραστηριοτητα της Ενοριας μας “Ενοριακός Κινηματογράφος”.Την Κυριακή το απόγευμα στις 6.30μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο «Αρχονταρίκι» μας η προβολή της υπέροχης ρώσικης ταινίας «Το Φρούριο». Η Ταινία/ντοκυμαντερ, ηταν μοναδική, το δε συναισθημα που μας προκαλεσε ηταν μοναδικό, γεμισε η καρδια μας με δακρυα και χαρα. Την χαρακτήρισαν και ειναι πράγματι «Ταινία για τη θεραπεία των άρρωστων παιδιών και για την ίαση των ενήλικων». Καλό είναι να την δεί κανείς για να καταλάβει πόσο πόνος υπάρχει στον κόσμο και ειδικά σε μικρά παιδιά και πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και στην συγκεκριμμένη περίπτωση, Ιερείς ευλογημένοι, που σκοπό της ζωής τους έχουν να απαλύνουν λίγο από αυτόν το πόνο.

 

Τα κεντρικά πρόσωπα  ηταν: Ο ηγούμενος του μοναστηριού (που έγινε ο πατέρας για 29 υιοθετημένα παιδάκια, έχοντας ήδη τρία δικά του, δύο αγόρια και ένα κορίτσι), η αδελφότητα και τα παιδιά από το μοναστηριακό ορφανοτροφείο (150 ορφανά), πολλά από τα οποία ηταν βαριά άρρωστα. Το 2009 η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ ορθόδοξης ταινίας και πήρε τα πρώτα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες, με ομοφωνία κοινού και επιτροπής. Τα γυρίσματα διήρκεσαν ένα χρόνο στο μοναστήρι Σβιάτο-Βαζνεσένσκι (Της Αναλήψεως) στα σύνορα με την Ρουμανία.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: