Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΚΕΙΜ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ

Untitled-1

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ιεροπρέπειας εορτάσθη η μνήμη του Τιμίου Προδρόμου καί Βαπτιστού  Ιωάννου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς. Το πρωί τελέσθηκε υπό του εορτάζοντος Ιερέως π.Ιωάννη η Θεία Λειτουργία με μεγάλη συγκίνηση, ευλάβεια και χαρά. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό, για να λειτουργηθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον π. Ιωάννη. Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν ο λαμπαδάριος του Ιερού Ναού μας κ.Γεώργιος Βαφειάδης, η κ.Ελένη Κουτσουμπέλα με τον χορό της καθώς και ο κ.Στέφανος Κατσομήτρος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π.Ιωάννης προσέφερε στο ευσεβές Εκκλησίασμα το καθιερωμένο εόρτιο γλύκισμα και δέχτηκε ευχές και δωρα  στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού. Απο τα ερταζοντα μελη της κοινοτητος μας παρευρεθησαν ο o κ.Ιωάννης Κουράτος, κ.Ιωάννης Μπακλέσης, η κ.Ιωάννα Βλαχογιάννη, ο κ.Ιωάννης Ελευθεριάδης, η κ.Ιωάννα Δούβου, η κ.Ιωάννα Τσιλιγιάννη, ο κ.Ιωάννης Τριλίβας, η κ.Ιωάννα Πετρή.

Ο π. Ιωάννης εμφανώς συγκινημένος,  βρήκε την ευκαιρία και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την τιμή της παρουσίας τους στην ονομαστική του εορτή του καθώς και ολα τα μελη των επιτροπων ανεγερσης του Ιερου Ναου για την βοηθεια τους στο εν εξελίξει εργο.

Επί τoίς σεπτοίς ονομαστηρίοις του πατρός Ιωάννη διαπύρως εύχομαστε και προσεύχομαστε:  Υγεία και μακροημέρευση επ’ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας. Να του δίνει ο θεός δύναμη για να ευαρεστεί τον Θεό…

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: