ΛΑΜΠΡΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

dsc_6079-760x300

Πάνδημος και λαμπρη ήταν η υποδοχή λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου κατά την άφιξη της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.Χιλιάδες πιστών βρέθηκαν εντός του Ιερού Ναού για το ιερό προσκύνημα.Την Τιμία Ζώνη υπεδέχθησαν στο ύψος της οδού Αγίου Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων οι Μητροπολίτες Πατρών, Χρυσόστομος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου, Ιερόθεος, Αρτης, Καλλίνικος καθώς και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.

Αμέσως μετά η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου ενώ το τίμιο και θαυματουργό αυτό σέβασμα έγινε δεκτό εντός του ναού με ροδοπέταλα και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου καθώς η Θεοτόκος είναι η προστάτις και προμάχος του Έθνους.Η Τιμία Ζώνη το θαυματουργό αυτό ιερό σέβασμα που παρέδωσε η ίδια η Παναγία κατά τη μετάστασή της στον ουρανό, θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκταρίου και αφίχθηκε στην πόλη με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων των φετινών «Πρωτοκλητείων 2016».

Την Αγία Ζώνη μετέφερε στην Πάτρα ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Η Αγία Ζώνη εξέρχεται μια φορά το χρόνο από το Αγιο Ορος ενώ στην Πάτρα αναμένεται να προσέλθουν αυτές τις μέρες δεκάδες χιλιάδων πιστών απ όλη σχεδόν τη χώρα.

Μετά την υποδοχή έξω από τον Αγιο Ανδρέα, τελέσθηκε Δοξολογία στον ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Καθημερινά, το Σάββατο και την Κυριακή θα τελούνται στον Ιερό του Αγίου Ανδρέου Ιερές Ακολουθίες (το πρωί ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία, από το μεσημέρι και μετά ο Εσπερινός, Παρακλήσεις και το βράδυ Αγρυπνίες), ώστε όσοι προσέρχονται για να προσκυνήσουν, από την Πάτρα και άλλες περιοχές, να έχουν και την ευκαιρία της συμμετοχής στην θρησκευτική και λατρευτική ζωή της τοπικής Εκκλησίας με επίκεντρο τη Θεία Λειτουργία.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: