Οι Ιατροι κ.Χαραλαμπος Γωγος και κ.Καρολινα Ακινοσογλου στο «Κυριακατικο αρχονταρικι» μας

dsc_0397-medium

dsc_0395-medium

Με μεγαλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η ενημερωτικη  εκδήλωση για τα μελη της Εκκλησιαστικης μας Κοινοτητος με θέμα: «Εμβολια : Μυθοι και πραγματικοτητα»,  την Κυριακη το πρωι  11 Δεκεμβριου, στο «Κυριακατικο αρχονταρικι» μας. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο κ.Χαραλαμπος Γωγος, Καθηγητης Παθολογιας Λοιμωξεων και Διευθυντης της Παθολογικης Κλινικης του Γ.Ν.Π.Π. του Ριου και η κ.Καρολινα Ακινοσογλου, Παθολογος – Λοιμωξιολογος…….

 Οι διακεκριμενοι επιστημονες  μεταξυ των αλλων αναφερθηκαν  στη σημασια των αντιβιωτικων για την υγεία μας, αφου σώζουν εκατομμύρια ζωές από τις λοιμώξεις που προκαλούν τα μικρόβια, αλλά και πόσο καταστροφική είναι η υπερκατανάλωσή τους, καθώς αυτή οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με συνέπεια όταν θα τα χρειαζόμαστε πραγματικά να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν θα είναι πλέον δραστικά.

Παρέθεσαν σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης των μικροβίων και των ιών, το πώς μπορούμε να διακρίνουμε πότε πρέπει να πάρουμε αντιβιοτικό και πότε όχι, πάντα σε συνεννόηση με τον ιατρό μας. Επεσήμαναν  ότι κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών με αποτέλεσμα και την πρώτη θέση στην αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας αν ληφθεί υπόψη ότι αντιμετωπίζουμε το τέλος των αντιβιοτικών εφόσον δεν φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσουν νέα αντιβιοτικά δραστικά στα ανθεκτικά μικρόβια.

Τέλος,  αναφέρθηκαν και  στην πρόληψη των λοιμώξεων στους ενήλικες με σωστή χρήση των εμβολίων, δηλαδή του εμβολίου της γρίπης  (το Νοέμβριο κάθε χρόνο) και του πνευμονιοκόκκου, σύμφωνα με την καθοδήγηση του ιατρού τους.

Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από τους ενοριτες μας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των ενοριτων για το θέμα των εμβολίων, αλλά και η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης των πολιτών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: