ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Προσκύνημα στο Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, που φιλοξενούνται από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ιερο Ναο της Αγιας Βαρβαρας του Αιγαλεω, πραγματοποιησε η Ενορια μας χθες Σαββατο 10 Ιουνιου. Ακολουθησε επισκεψη στο Ιστορικο κεντρο των Αθηνων και προσκυνημα στον Μητροπολιτικο Ναο των Αθηνων. Αργα το απογευμα επισκεφθηκαμε την Ιερα Μονη Γοργοεπηκοου Μανδρα Αττικης. Απο τα δυο αυτα προσκυνηματα παραθετουμε πλουσιο φωτογραφικο υλικο.

1700 χρόνια μετά η Αγία Ελένη επιστρέφει στην Ελλάδα

Τέσσερα μεγάλα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησαν ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη σφράγισαν την ιστορία της Ευρώπης, άλλαξαν και διαμόρφωσαν την ιστορία του κόσμου γενικότερα. Πρόκειται για:

  1. Την απόφαση του Διατάγματος των Μεδιολάνων, το έτος 313, που κηρύσσει την ανεξιθρησκεία και παύει τους διωγμούς κατά των Χριστιανών.

  2. Την απόφαση για μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας από την Παλαιά στη Νέα Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν στις 11 Μαΐου του έτους 330.

  3. Τη σύγκληση της Α´ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου, το 325, η οποία καταδίκασε τον Αρειανισμό.

  4. Την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους.

Τα ανωτέρω προσδιόρισαν το περιεχόμενο της παγκόσμιας ιστορίας κατά τρόπο μοναδικό. Χωρίς αυτά ούτε η Ευρώπη θα είχε συγκεκριμένη πνευματική κληρονομιά, ούτε ο κόσμος μια τόσο ακμαία ακτινοβολία του χριστιανικού μηνύματος για τον Θεό και τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και η Εκκλησία δίκαια τους ονόμασε Ισαποστόλους.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: