ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ-Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ

Με εκκλησιαστικη λαμπρότητα, με θρησκευτικη κατανυξη  και με την συμμετοχή του ευσεβους λαου της περιοχης μας, την Κυριακη  2 και την Δευτερα 3 Ιουλιου, πραγματοποιήθηκαν στην Ενορία μας  οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Ιωακείμ του Νέου Ασκητή, του Καθηγουμένου της Ιερας Μονης Νοτενων. Πλήθος λαού από την Ενορία μας  και από την ευρυτερη περιοχή της Αγυιας  κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα  το Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν τον Αχαιό Αγιο μας , να προσευχηθουν στον Αγιο, να εναποθέσουν την ελπίδα τους, και να τονωσουν την πιστη τους.

Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη στον κατάμεστο Ιερό Ναό, Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός, προεξαρχοντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτη Πατρων κ.κ.Χρυσοστομου συμπαραστατούμενου από τους Ιερείς των ομορων Ενοριων. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος μέσα απο τις γραφικές διαδρομες της Ενορίας μας, πλαισιωμένη απο την Μπαντα της Δημοτικής Μουσικής, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και το πληθος του ευσεβους λαου της Αγυιάς. Ακολουθησε δεξίωση στο αρχονταρικι του Ναου μεσα σε ενα κλίμα χαράς, ενθουσιασμου, ενοτητος και αγάπης. Νωρίς το πρωί της  κυριωνύμου ημέρας ετελεσθη ο Όρθρος και εν συνεχεία η  Θεία Λειτουργία, προεξαρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ.Χρυσάνθου. Το απογευμα ετελεσθη ο Εσπερινος και η Ιερα Παρακληση μετα Θ.Κηρύγματος υπο του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Προκοπίου Κόρδα.

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: