Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ – ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ 6.30μ.μ. Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Θ.ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ-ΕΥΛΟΓΙΑ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑΣ

Ο Αγιος Φανούριος εορτάζει την Κυριακη. Είναι από τους πιο αγαπητούς αγιους σε όλο τον ελληνικό λαό και είναι ταχύτατος εις αντίληψη.  Έγινε γνωστός από την τυχαία εύρεση της εικόνας του τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Ρόδο, όταν έσκαβαν παλιά σπίτια στο νότιο μέρος του παλιού τείχους. Οι περισσότεροι σχεδόν  μάθαμε να τον ευλαβούμαστε από μικροί και τον είδαμε πολλές φορές βοηθό και συμπαραστάτη. Η Ενορία μας οπως κάθε χρόνο ετσι κι εφέτος με λαμπροτητα θα εορτασει τον Αγιο….

Το Σαββατο  το απόγευμα ωρα 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας και Θ.Κηρύγματος, κατα τον οποίο και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες. Την Κυριακη το πρωι  ο Ορθρος και πανηγυρικη Θ.Λειτουργια. Στο τελος της Θείας Λειτουργίας ο Ιερέας θα διαβάσει τις φανουρόπιτες που έχουν ετοιμάσει οι κυρίες της Ενοριας μας ζητώντας η καθεμία από τον Άγιο Φανούριο να της φανερώσει ότι επιθυμεί. Εν συνεχεια στο αρχονταρίκι του Ναού θα δοκιμάσουμε τις φανουρόπιτες για να κρίνουμε την καλύτερη.

 Η ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Kύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών,ο θαυμαστός εν τοις αγίοις σου, ο εισακούων τας δεήσεις και εκπληρών τα προς το συμφέρον αιτήματα ημών, ευλόγησον τον άρτον τούτον, τον υπό τού δούλου σου (δείνος ή των δούλων σου τούτων ) προπαρασκευασθέντα  και νυν προσφερόμενον εις ευχαριστίαν και δοξολογίαν ανθ΄ών παρά σου τη μεσιτεία τού αγίου και ενδόξου μάρτυρος σου Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, απήλαυσαν και εις μνημόσυνον των ευσεβώς τελειωθέντων και τούτους μεν ανάπαυσον εν τη βασιλεία σου, ημάς δε πάντας εν υγεία διατήρησον , ποιούντας εν ειρήνη το θέλημα σου και την ευχαριστίαν επί πάσι τοις δωρήμασι σου αναφέροντας. Ειρήνευσον την ζωήν ημών , παράσχου ημίν τα προς σωτηρίαν αιήματα , δωρούμενος ημίν τα επίγεια και ουράνια αγαθά σου, πρεσβείαις της Υπεραγίας δεσποίνης ημών Θεοτόκου , του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου και πάντων των αγίων σου.

 

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: