ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ- ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στον Ιερο Ναο του Αγιου Ιωακειμ Εξω Αγυιας. Πλήθος πιστών προσήλθε  χθες και σημερα ευλαβικά στον Ναο μας για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου.Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ αρτοκλασιας και Θ.Κηρυγματος…

Στην ομιλια του ο π.Ιωαννης  αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανεύρεσης της εικόνος του Αγίου καθώς και στη σημασία που μπορεί να εχει ο Αγιος για την φανέρωση της Αλήθειας στη ζωή μας και την σωτηρία της ψυχής μας. Στο τέλος του Εσπερινού  ο π.Ιωαννης ευλόγησε τις φανουρόπιτες που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμήν του Αγίου για ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους. Εψαλλε γυναικειος χορος υπο την διευθυνση της κ.Ελενης Κουτσουμπελα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 27 Αυγούστου, ο Εφημεριος π.Ιωαννης τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εν πληθουση Εκκλησια και εκηρυξε τον Θ.Λογο. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο π.Ιωαννης ευλόγησε και μοιρασε  τις φανουρόπιτες σε ολο το εκκλησιασμα, ευχόμενος προς όλους ο Άγιος Φανούριος να πρεσβεύει προς Κύριον και να φανερώσει σε όλους μας το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην αιώνια βασιλεία Του.

Τέλος μετα τη Θ.Λειτουργία πραγματοποιήθηκε μικρη δεξίωση στο αρχονταρίκι του Ναού μας οπου μια επιτροπή εκρινε τις τρεις καλλιτερες φανουρόπιτες. Αξίζει να σημειωθεί οτι η επιλλογή αυτή δεν ηταν ευκολη υπόθεση, αφου ολες σχεδόν οι φανουρόπιτες ησαν ευγευστες και καλλιτεχνικά διακοσμημένες, ολες ισάξιες!!!.Τελικά τα βραβεία απέσπασαν: Η κ.Ευαγγελια Κρικετου, η κ.Γεωργια Τσεγγενε και η κ.Ελενη Πατινιωτη!!! Χρονια πολλά και του χρόνου!

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: