ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 4.30 ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησια μας τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Όταν η Αγία Ελένη απορούσε ανάμεσα στους πολλούς σταυρούς, ποιός να ήταν του Χριστού, ένα μυρωδάτο φυτό, ο βασιλικός, της τον αποκάλυψε. Για αυτό και στη γιορτή αυτη φέρνουν στην Εκκλησία γλάστρες ή αγκαλιές βασιλικου για το Σταυρό….

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς ο Εφημέριος π. Ιωάννης, με τη βοήθεια των κυριών της ενορίας μας θα στολίσουν το Σταυρό και την Εκκλησία και θα φτιαξουν τα ματσακια με βασιλικο , την παραμονή Τεταρτη 13 Σεπτεμβρίου και ωρα 4.30 το απόγευμα. Το βραδυ στις 9.30 θα τελεσθει Ιερα Αγρυπνία κατα την οποια ο π.Ιωάννης θα μοιράσει το βασιλικό σε όλους τους πιστούς. Με τα κλωναρακια αυτου του αγιασμένου βασιλικού οι γυναίκες θα φτιάξουν το προζύμι για τα πρόσφορά τους.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: