ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 4.30 ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησια μας τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Όταν η Αγία Ελένη απορούσε ανάμεσα στους πολλούς σταυρούς, ποιός να ήταν του Χριστού, ένα μυρωδάτο φυτό, ο βασιλικός, της τον αποκάλυψε. Για αυτό και στη γιορτή αυτη φέρνουν στην Εκκλησία γλάστρες ή αγκαλιές βασιλικου για το Σταυρό….

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς ο Εφημέριος π. Ιωάννης, με τη βοήθεια των κυριών της ενορίας μας θα στολίσουν το Σταυρό και την Εκκλησία και θα φτιαξουν τα ματσακια με βασιλικο , την παραμονή Πεμπτη 13 Σεπτεμβρίου και ωρα 4.30 το απόγευμα. Το βραδυ στις 9.30 θα τελεσθει Ιερα Αγρυπνία κατα την οποια ο π.Ιωάννης θα μοιράσει το βασιλικό σε όλους τους πιστούς. Με τα κλωναρακια αυτου του αγιασμένου βασιλικού οι γυναίκες θα φτιάξουν το προζύμι για τα πρόσφορά τους.

 

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Leave a Comment »
Αρέσει σε %d bloggers: